astrologija - izrada horoskopa 1991-2018.

O astrologiji

Natalni (osobni) horoskop

Usporedni horoskop (sinastrija)

Poslovni horoskop

Dječji horoskop

Godišnji horoskop

Pitanja i savjeti

Godisnji horoskop

Saznajte kojeg ste dana rođeni

Koliko ste stari?

Numerološka analiza imena

Mali astrološki rječnik

12 znakova zodijaka

Planeti i njihov utjecaj

Antihoroskop

Kineski horoskop

Tekstovi o astrologiji i horoskopu

Astrologija za skeptike

Rođendani poznatih

Narudžbenica

 

 

Mali astrološki rječnik

 Astrologija - Granična znanost koja proučava utjecaj zvijezda na živu i neživu prirodu kao i reakcije istih na takve uticaje. Iako su astrologija i astronomija nekad tvorile jednu znanost, danas su te dvije znanosti podijeljene. Astronomija se zasniva na fizikalnim činjenicama, istraživanjima i mjerenjima i drugim objektivnim dokazima dok je astrologija ostala subjektivna znanost temeljena na tumačenjima. Mnogi ju ne priznaju i smatraju šarlatanstvom čemu je većinom kriva komercijalizacija (horoskopi u dnevnim novinama i sl.) kao i često neozbiljni pristupi u medijima. Kao i svaka znanost i astrologija može pogriješiti, ali to je češće iznimka nego pravilo.

 

Natalni horoskop - Natalni horoskop izrađuje se na temelju točnih podataka o mjestu i vremenu rođenja za neku osobu. Pomoću deset planeta koji unutar dvanaest kuća smještenih u dvanaest znakova zodijaka, tvore natalnu kartu neke osobe, određene su karakterne osobine, društvene sklonosti, poslovne sposobnosti i druge značajke. Na svijetu ne postoje dva potpuno identična horoskopa niti dvije potpuno identične osobe kao što ne postoje niti dvije identične zvijezde. 
U jednom trenutku, na jednom mjestu postoji samo jedna, jedinstvena i neponovljiva osoba.

 

Usporedni horoskop - Usporedni horoskop jest usporedba dva horoskopa, dvije osobe (ljubavnika, supružnika, majke i djeteta, brata i sestre, poslovnih partnera...).
Svi mi na neki način svojim postupcima i ponašanjem djelujemo na svoju okolinu i svoje bližnje, a istovremeno smo izloženi raznim utjecajima izvana. Ishod naših odnosa nije zapisan u zvijezdama, one samo određuju način na koji se izražavamo i na koji primamo vibracije iz okoline. A razumjeti sebe i druge znači riješiti polovicu jednadžbe. 

 

Sunčev znak - Sunčev znak ili znak u kojem smo rođeni određen je položajem sunca u trenutku našeg rođenja. Taj položaj određuje naše osnovne osobine ali ne i cjelokupnu ličnost. Za kompletnu "sliku" o nekoj osobi potrebno je uzeti u obzir i položaj sunca u odnosu na ostale planete, međuodnos ostalih planeta, položaje kuća i znakova i planeta koji njima vladaju.

 

Ascedent - Predstavlja vrh neba u trenutku našeg rođenja, i znak u kojem se nalazi određuje naše ponašanje prema okolini i način na koji nas drugi doživljavaju. Nakon određivanja sunčevog znaka, jedan je od važnijih elemenata u proučavanju horoskopa.

 

Kuće - Natalna karta podijeljena je na dvanaest kuća. Svaka kuća ima svoj vladajući planet i svoj prirodni znak i odnosi se na određeni aspekt našeg života. U natalnom horoskopu svaka kuća počinje u određenom znaku, sadrži planete ili je prazna. 

 

 

Planeti - U natalnom horoskopu sagledava se međusoban utjecaj i položaj deset planeta u našem sunčevom sustavu, zajedno sa suncem i mjesecom. 

 

Aspekti - Svaki od planeta nalazi se u nekakvom međuodnosu sa drugim planetima a ti se međuodnosi nazivaju aspektima. U pročavanju horoskopa bitni su samo aspekti pod određenim kutom (konjukcija - 0o, sekstil - 60o, trigon - 90o, kvadrat - 120o, opozicija - 180o)

copyright 2018 artmedia • kontaktPolitika privatnosti