astrologija - izrada horoskopa 1991-2018.

O astrologiji

Natalni (osobni) horoskop

Usporedni horoskop (sinastrija)

Poslovni horoskop

Dječji horoskop

Godišnji horoskop

Pitanja i savjeti

Godisnji horoskop

Saznajte kojeg ste dana rođeni

Koliko ste stari?

Numerološka analiza imena

Mali astrološki rječnik

12 znakova zodijaka

Planeti i njihov utjecaj

Antihoroskop

Kineski horoskop

Tekstovi o astrologiji i horoskopu

Rođendani poznatih

Narudžbenica

 

 
 
 

Godišnji horoskop za 2013. godinu

 


 

Ovan (21.03. - 19.04.)

Nastavak prisustva Urana u Ovnu, vašeg sunčanog znaka, s Plutonon u Jarcu, području koje je povezano s karijerom, zvanjem, sudbinom i tijelom, sugerira da će ova godina i dalje biti izazovna za Ovnove, posebice one rođene između kraja ožujka i početkom travnja.

Ipak, Ovnovi uvijek žive u ovom trenutku, sa spoznajom da ništa nije uklesano u kamenu i da je jedino promjena izvjesna. Odupirati se uzaludan je posao i samo povećava vjerojatnost da će promjena biti dramatičnija. Rođeni u prvom dijelu znaku Ovna već znaju da ne bi trebali uzimati ništa zdravo za gotovo, a ove će se godine samo privikavati na okolnosti koje su svoj oblik zadobile posljednjih nekoliko godina. Za one rođene nakon 5. travnja promjene tek stižu.

Pokušajte se diplomatski odnositi prema situacijama
koje se čine problematičnima ili preprekama koje vam stoje na putu. Saturn vam donosi ograničenja, preispitivanja i pouke, a Sjeverni mjesečev čvor ekspanziju i mogućnosti što možete okrenuti u svoju korist ako igrate po pravilima. Korist može doći preko i od drugih ljudi. Koristite sve resurse i prilike do kojih možete doći, a ponekad će to značiti da morate i surađivati s drugima, čak i bliže nego što ste navikli. Ako nemate ono što trebate i ne možete sami učiniti ono što želite, u redu je da pitate za savjet i podršku. To će vam donijeti korist.

Vaši su odnosi prošli mnoge testove proteklih godina, a ova će godina biti značajna za sve vaše odnose. Prva polovica godine biti će orjentirana na društveni život, dok vam u drugoj predstoji napredak i zadovoljstvo na domaćem, obiteljskom planu. To će biti dobro vrijeme za obiteljska okupljanja i druženja, komunikacije općenito te za stvaranje novih kontakata.

U drugoj polovici godine dobro su aspektirani i studij, pisanje te putovanja na kratkim udaljenostima.

 


 

Bik (20.04. - 20.05.)

Jupiter u Blizancima do kraja lipnja, predstavlja dobro razdoblje za vaše financije i općenito novčana pitanja. Jedini rizik može biti to što ćete pokušavati raditi više stvari u isti mah pa će možda biti treško pohvatati sve konce. Dokle god možete zadržati kontrolu nad financijskim ulaganjima, ovo bi trebalo biti povoljan period.

U drugoj polovici 2013. Jupiter je u Raku. To je područje povezano s braćom i sestrama, susjedima, kratkim putovanjima, studiranjem i komunikacijama svih vrsta. Stoga je to dobro razdoblje da poboljšate komunikaciju s rodbinom, dobar period za proučavanje i za komuniciranje svojih ideja i mišljenja. Također možete putovati više zbog posla ili zadovoljstva, a možete pronaći i neke nove mogućnosti u svojoj bližoj sredini.

Budite spremni i za promjene, one rođene u prvom dijelu znaka već su neke promjene već i stigle, a za one rođene kasnije, promjene tek stižu. Preustite se toku i nemojte se odupirati, jer sve promjene vas vode prema zdravijem, bogatijem i boljem životu. Pripazite da ne postanete svoj vlastiti neprijatelj zbog nekih loših navika ili slabosti koje mogu biti prijetnja vašem zadovoljstvu i baciti vas korak unatrag.

Ovo nije vrijeme da pokušavate sve raditi sami, morate pristati na suradnju i kompromis, te dopustiti drugima da ponekad preuzmu inicijativu. Mogli biste shvatiti da na taj način možete postići čak i više.

Pozabavite se i svojim odnosima, privatnim i poslovnim, i napravite "veliko čišćenje". Jedan od važnijih odnosa u vašem životu mogao bi doći u pitanje. One odnose i veze koje su vam važne u životu trebate jačati i njegovati, dok one druge koje vas opterećuju jednostavno prekinite.

 


 

Blizanci (21.05. - 21.06.)

Ovo bi za vas trebala biti povoljna godina u kojoj ćete širiti horizonte i upoznavati nove ljude. Jedina je opasnost da pretjerate s interesima i izgubite ono bitno iz vida.

Neke prilike koje će vam se pružiti biti će vrlo korisne i na dugoročnom planu. A mogli biste primjetiti i da se drugi interesiraju za vas, čak i više nego što biste željeli. Nemojte biti sramežljivi.
Stres koji ste nakupili prošle godine sada biste trebali izbaciti iz sebe, pa prijeđite na zdraviji način života, prehrane, vježbanja.

Na poslovnom planu pred vama je naporno razdoblje, možda ćete raditi više za iste rezultate, ali to će vam donijeti koristi u budućnosti, pa, ako možete, zapnite ove godine i dajte najbolje od sebe.

To vam neće biti uvijek lako jer ćete cijele godine naginjati potrebi da skrenete sa utabanog puta i potražite nešto uzbudljivije i zanimljivije od onoga što trenutno radite. Imati ćete mnoštvo ideja, vizija i snova, pa je zbog toga uputno, kod donošenja važnih odluka, postupati pažljivo i s oprezom. No, iako morate biti oprezni i ne pretjerano impulzivno odlučivati na temelju osjećaja, ipak vam ovaj maštoviti aspekt nudi mogućnost da ostvarite svoje snove. Ponekad trava jest zelenija s druge strane.

 


 

Rak (22.06. - 22.07.)

Budite spremni nastaviti sa svojim hobijima i interesima, zabavljajte se i igrajte, a ako imate djecu pronađite vrijeme za kvalitetno druženje s njima. Ako imate hobi ili talent koji želite dalje razvijati, onda će ovo biti izvrsna godina za to. Kada je riječ o velikim odlukama koje trebate ili želite donijeti, važno je da ne padnete pod utjecaj drugi ljudi, ili njihovih očekivanja. Budite spremni plivati protiv struje tuđih mišljenja ili čak krenuti sami, ako je to potrebno.

Prošle vam godine nisu baš cvale ruže, posebno ako ste rođeni krajem lipnja ili početkom srpnja. Pluton je donio mnogo promjena u vaš život, uspone i padove, probleme sa zdravljem ili probleme u vašim odnosima. Oni rođeni nakon 4. srpnja, sa tim će se tek suočiti. Promjene, transformacije, prekidi s prošlošću, vode vas sada k novim putevima. Iako pomalo stresno razdoblje za one kojima promjene tek slijede, ovo je zapravo vrlo produktivan utjecaj koji jača vaše samopouzdanje.

Krajem lipnja, kada Jupiter prijeđe u znak Raka, ulazite u razdoblje u kojem će vas pratiti sreća i pojačani osjećaj optimizma. Druga polovica godine dobra je prilika za druženje i upoznavanje s novim ljudima, kao i za traženje novih prilika i mogućnosti. Nemojte se ograničavati i povlačiti od svijeta. Utjecaj neptuna može malo zamagliti vaše viđenje stvarnosti, ali zapravo ćete pod njegovim utjecajem postati kreativniji, maštovitiji, mističniji, pa čak i glamurozniji.

Iako će Pluton i Uran i dalje donositi izazove i neizbježne promjene u 2013., srećom, Jupiter u Raku, Saturn u Škorpionu i Neptun u Ribama formirati će zaštitnu trokut. Oni Rakovi koji to prepoznaju i shvate kako to iskoristiti ova će godina zaista biti blagoslovljena.

 


 

Lav (23.07. - 22.08.)

Prva polovica godine obećava Lavovima bogati društveni život. Izlazite, družite se i budite "prvi na sceni". S vremena na vrijeme imati ćete više opcija nego što imate vremena, no, neke ljude koji uđu u vaš život tijekom 2013. mogli biste prepoznati kao srodne duše i mogli bi ostati u njemu duže vrijeme.

Druga polovica godine donosi vam razdoblje u kojem biste se trebali više orjentirati na sebe, u duhovnom i emotivnom smjeru. Morate razriješiti probleme koje vučete iz prošlosti, te se suočiti i osloboditi svega onoga što vam ne dopušta da ostvarite svoj puni potencijal.

Saturn vam također donosi pritisak, dodatne odgovornosti u privatnom životu, pa će vam druga polovica godine biti daleko od idealne. I svoje ćete prioritete trebati usmjeriti na privatan život, dom i obitelj. To ne znači da nećete moći raditi na svojoj karijeri, samo da ona ne bi trebala biti prioritet. Biranje između privatnog i poslovnog, između obitelji i javnosti biti će pomalo stresno, ali najveći izazov biti će vam to da ostanete vjerni svojim idealima dok se borite sa svim izazovima s kojima ćete se suočiti.

Neptun u znaku Riba donijeti će vam osjećaj da vam je lako dobiti podršku drugih za vlastite ciljeve i ideje, međutim, budite oprezni sa novcem i ulaganjima, te, ako je ikako moguće, stavite malo novca na stranu za crne dane. Nemojte se upuštati u riskantna ulaganja niti se previše oslanjati na kreditne kartice.

 


 

Djevica (23.08. - 22.09.)

Slijedeća godina je kao stvorena za boravak među ljudima, druženje te stavljanje vlastitih interesa u prvi plan. Uživanje u hobijima pružati će vam zadovoljstvo a i mogućnost da kroz njih upoznate ljude koji dijele vaše snove i težnje. Ako upoznate nekog tko će vam zapeti za oko, budite spremni napraviti prvi korak. No, čak i ako osjetite jake emocije, nemojte forsirati stvari niti djelovati previše impulzivno, jer možda nećete baš jasno sagledavati druge ljude oko sebe i mogli biste se razočarati.

Vaša zabrinutost oko novca mogla bi više biti stvar kuta gledanja nego stvarnost pa je zato važno da ne dopustite da vama ovlada strah, pa da uslijed toga poduzmete nepotrebne rizike ili da s druge strane zbog pretjeranog opreza propustite dobru priliku. Vaša financijska situacija izgleda relativno dobro i ako nastavite tako sa zdravom mjerom opreza, može takva i ostati. Djevice se često potcjenjuju i zarada je manje važna od zadovoljstva koje im posao donosi. Sada bi bilo dobro da se usredotočite na ona područja gdje ćete biti najviše plaćeni. Imati ćete priliku da iskomunicirate svoje ideje i predstavite se u dobrom svijetlu, a to vam može donijeti poznanstva s ljudima koji mogu odigrati važnu ulogu u vašoj budućnosti.

Razvijajte svoje potencijale, a ako nemate strpljenja za rad s drugima ili osjećate da vas oni koče, okrenite se poslovima i aktivnostima u kojima možete raditi sami.

U slijedećih dvanaest mjeseci mogle bi se dogoditi promjene na domaćem planu, u privatnim odnosima, kao i vjenčanja ili selidbe. Važno je da postavite ravnotežu između osobnih potreba i ambicija te vaše obitelji i doma. Ako u tome ne uspijete, mogli biste postati preopterećeni privatnim stvarima i pomalo frustrirani zbog nedostatka vremena za bilo što drugo. Harmonični odnosi unutar doma mogu biti vrlo važni za vaš psihički mir slijedećih 12 mjeseci.

 


 

Vaga (23.09. - 22.10.)

Saturn je napustio Vagu u listopadu 2012. Bez obzira na vašu dob, posljednje tri godine su vjerojatno bile značajne u vašem životu, to je bio period kada ste stavili točku na neku fazu svog života i utvrdili neke nove temelje. Sada, sa Saturnom u Škorpionu sljedećih nekoliko godina, u određenoj će mjeri pritisak biti smanjen pa se sada možete usredotočiti na dovođenje financijske situacije u red. Izbjegavajte bilo kakve kredite ili trošenje na dug, jer samo ako budete disciplinirani s trošenjem, ovo bi mogao biti dobar period za vas. Budući da ćete biti zauzeti poslom i nećete obraćati pažnju na detalje, mali izdatci za vas bi mogli biti veći problem nego oni veliki. Ipak, imati ćete koristi ako smanjite narudžbe, trošenje i impulzivne kupovine u 2013. Nemojte frustracije i stres rješavati kupnjom, ima i jeftinijih načina da izbacite negativnu energiju.

Sa Uranom u Ovnu i Plutonom u Jarcu u doglednoj budućnosti, život će vam i dalje biti zanimljiv i sadržajan. Vage rođene krajem rujna i početkom listopada najjače će osjetiti ovaj utjecaj tijekom ove godine, dok su oni rođeni ranije to već prošli. Jednostavno rečeno, Uran i Pluton donose dugoročne promjene u privatnom životu, završetke i početke, nove perspektive i nove spoznaje o tome što i tko je najvažniji u vašem životu. Iako vrijeme za zabavu još nije prošlo, sada je vrijeme za bitne odluke, obveze i rad na onome što već imate, a ne za procjene i sumnje da li je trava zelenija negdje drugdje.

Saturn će vas tjerati ove godine da krenete za svojim ambicijama i da radite više i napornije kako biste postigli ono što želite. U potrazi za prilikama morat ćete se suočiti sa višim standardima i očekivanjima. Ponekad, vaš uspjeh zavisi od toga koliko ste čvrsti i nepokolebljivi.

Dom i pitanje obitelji mogu biti važni, ali ako dopustite da dominiraju vašim životom, nećete imati vremena ili energije za bilo što drugo. Razvijajte svoj osobni stil, ali neka on bude primjeren vama a ne drugima. Potreba Vage da potrebe drugih stavlja ispred svojih vlastitih nije uvijek prednost.

 


 

Škorpion (23.10. - 21.11.)

Ova, a tako i sljedeće dvije do tri godine trebale bi biti značajne Žeti ćete ono što ste sijali, a i sav vaš trud, upornost i radinost u idućih nekoliko godina davati će željene rezultate. Možda će vam se činiti da imate malo vremena a da pred vama stoje velike odluke, te možete osjetiti potrebu da požurite stvari i događaje, da pozavršavate nedovršene poslove i spremite se za novi početak. Ovo je vrijeme kada trebate učvrstiti svoju poziciju na neki način.

Naučite se opuštati i nađite vrijeme za relaksaciju, jer će vam to biti bitno kako biste uspjeli odraditi sve što ste si zacrtali.
Sa Saturnom u Škorpionu mogli biste se naći zatrpani i dodatnim odgovornostima, drugi bi vam se mogli obratiti za pomoć a mogli biste se naći i u poziciji vođe u svom poslovnom ili privatnom životu.

Ovo je dobro vrijeme da sebe stavite na prvo mjesto i preuzmete ulogu vođe, i to će vam donijeti mnogo više rezultata nego da ostanete pasivni i u drugom planu. Teret odgovornosti mogao bi vam se činiti težak u početku, ali s vremenom ćete se naviknuti.

Možda ćete morati napraviti i neke prekide u svojim odnosima, vrijeme je da napravite mjesta za one koji su vam važni i koji imaju utjecaj na vaš život, a da izbacite one koji se "šlepaju" uz vas trošeći vaše vrijeme i energiju. Možda ćete se morati odreći i nekih prihoda i imovine, ili prihvatiti manje nego što mislite da zaslužujete, pogotovo ako vaša preokupacija materijalnim pitanjima sprečava vaš daljnji napredak. Vrijeme do kraja lipnja biti će dobro za sva financijska pitanja, a u drugoj polovivi godine još i bolje - osjećati ćete da možete ispuniti sve svoje snove.

 


 

Strijelac (22.11. - 21.12.)

U prvoj polovici godine naglasak je na druženju s drugim ljudima i traženju njihove pomoći jer ćete shvatiti da oni drže konce i da o njima ovisite i vi sami. Stoga, ako postoji osoba s kojom biste željeli biti ili raditi, na emotivnom ili poslovnom planu, nemojte čekati da ona dođe k vama, pokrenite se i poduzmite prvi korak. Naravno, morate biti spremni na kompromise i suradnju s drugima, te im dopustiti da oni preuzmu više vodstva nego što im obično dopuštate. Vi obično ne plešete kako drugi sviraju, ali barem u prvoj polovici godine bilo bi dobro da to naučite.

U drugoj polovici godine biti ćete mnogo emotivniji nego inače i nemojte se sramiti pokazati osjećaje ili slabosti pred osobama do kojih vam je stalo.

Novac bi vam mogao izazivati zabrinutost u drugoj polovici godine, pa se nemojte previše oslanjati na kredite, kartice i financijska obećanja. Vjerojatno ćete lako dolaziti do podrške i pomoći koja vam je potrebna kako biste postigli ono što želite, ali morate biti oprezni da se "ne zakopate preduboko" ili ne date obećanja koja nećete moći održati.

Ove godine morate raditi na sebi, suočite se sa svojim strahovima i lošim navikama koje vas sprečavaju da ostvarite svoj puni potencijal, i riješite se nekih tereta iz prošlosti koji vam ne dopuštaju da krenete naprijed. Odmak od materijalnih preokupacija također je dobar, jer će vam to omogućiti da sebe i svoj položaj sagledate iz druge perspektive te da se bolje prilagodite situaciji u kojoj se nalazite.

 


 

Jarac (22.12. - 19.01.)

U proteklim godinama život vam baš i nije bio bajka, aPluton vam sada donosi promjene - završetke i ove početke te osjećaj da stvari jednostavno više nikada neće biti kao prije. Promjene vas mogu snaći i u privatnom životu, a moguće je i da osjetite želju da se oslobodite nekih odgovornosti, osjećaja ograničenosti obavezama ili opterećenosti prošlošću. Promjene se neće zbiti naglo, ovaj utjecaj dolaziti će polako, a najjače će ga osjetiti oni rođeni krajem prosinca ili početkom siječnja. Promjene su dio prirodnog ciklusa, a samo o vama i vašoj fleksibilnosti ovisi hoćete li ih doživjeti na dramatičan način ili kao određenu vrstu olakšanja.
Mnogo vaših socijalnih kontakata ove godine imati će emotivnu notu, ali budite spremni na izlaske i druženje s drugim ljudima jer biste ove godine mogli sresti ljude koji će biti važni za vas, pa čak i vaša potpora u budućnosti.

Ukoliko se ove godine nađete u situaciji da neko prijateljstvo poželite pretvoriti u nešto više, svakako razmotrite sve moguće posljedice koje vam takva odluka donosi, jer biste mogli zakomplicirati vlastiti život. Možda je bolje da prijateljstvo stavite ispred svojih želja.

U prvoj polovici godine posao će vam donositi zadovoljstvo i dobre rezultate pa možete mnogo toga postići. Samo nemojte tražiti "kruha iznad pogače". U drugoj polovici godine morati ćete više surađivati s drugima, a čeka vas i više kommunikacija, novih poznanstava i veća emotivna osjetljivost.

 


 

Vodenjak (20.01. - 18.02.)

Ova će godina biti značajna za područje profesije, karijere i vašeg statusa. Pred vama je vrijeme preispitivanja svega što ste dosad postigli te donošenja važnih odluka o vašoj budućnosti. Ove biste godine mogli "žeti ono što ste sijali", ali i sav trud koji uložite ove godine, strpljivost, ustrajnost i naporan rad mogu vam se višestruko vratiti. Zato budite spremni uložiti dodatni napor kako biste ostvarili svoje ciljeve i težnje.

Slijedećih 12 mjeseci imajte na umu da iako na vašu karijeru ponekad može utjecati sudbina, odnosno viša sila na koju nemate utjecaja, ipak ćete radom i upornošću postići mnogo više nego ako se prepustite samodopadnosti, lijenosti i nedisciplini.

Iako će vam privatni život i pitanje doma i obitelji biti važno ove godine, nemojte dopustiti da vas preokupacija privatnim životom spriječi da slijedite vlastite interese i izvršavate poslovne obaveze.
Pokušajte organizirati i izbalansirati svoje privatne obaveze tako da se možete posvetiti poslu i karijeri.

Druga polovica godine donosi vam povećani osjećaj inspiracije i kreativnosti što vam može donijeti korist i na poslovnom planu, pa i po pitanju financija i ulaganja.

 


 

Ribe (19.02. - 20.03.)

Ova godina donosi poboljašanja na domaćem, obiteljskom području, bolje odnose sa rođacima i voljenim osobama. No, suosjećajne i emotivne Ribe mogle bi pretjerati sa žrtvovanjem za druge i davanjem obećanja koja na kraju neće moći ispuniti.
Ova godina biti će dobra za putovanja i rad sa strancima, školovanje, studij i sva filozofska i duhovna pitanja, a sva će vam ta područja pružiti i priliku da rastete i da se razvijate. Posvetite se ozbiljnije svojim interesima i iskoristite mogućnost da se odmaknete od svakodnevnog okruženja i aktivnosti te kratkovidnih stajališta drugih ljudi koji su vođeni vlastitim interesima i istražite ono što se nalazi "s druge strane ograde". Budite spremni na dodatne obaveze i odgovornosti te na naporniji rad i veći trud kako biste do kraja razvili svoje talente i izrazili sebe.
Druga polovica godine je vrijeme kada se trebate zabaviti i prepustiti uživanju.

copyright 2018 artmedia • kontaktPolitika privatnosti